Wedstrijdverslag

Toernooi SLDL 3 (De Rode Ridder)

Jupiler, darters weten waarom

Zo vlak voor de carnaval was er geen wedstrijd maar weer eens een toernooitje. Na diverse afmeldingen bleven Janak, Hubert en Tim over. Zonder voorinschrijving kwamen we mooi op tijd aan in Amstenrade.

In totaal waren er 66 inschrijvingen waarvan tussen de 9 en 16 voor de c-licentie. Het duurde even voordat er een van ons 3 aan de beurt was omdat er maar 1 à 2 banen voor de 3e klasse waren. Maar toen er eindelijk 1 mocht, waren we plots met 2: Hubert vs. Janak. Alweer moesten we een teamlid uitschakelen. In de eerste leg is het Hubert die vele dubbels mist. Janak krijgt een kans op dubbel 16, maar gooit dubbel 8. Dan is het Hubert die met moeite het 3e pijltje in de dubbel 5 gooit. Daarna is het zoals verwacht eenrichtingsverkeer, en wordt het 3-0.

Dan maar weer wachten. Dan mag ik eindelijk ook eens gooien. Ik ga goed genoeg en win overtuigend met 3-0. Dan begint de 2e ronde. En mogen alle favorieten een voor een aan de bak. Eerst Mark (Berrie's singletegenstander van vorige week), dan de gedeeld nummer 1 Melvin, en daarna is het weer de beurt aan Hubert. Tegenstander is John Kreukniet. Ik ga de herhaling van de captainsleg van vorige week kijken: Janak - Ger. Af en toe toch maar op Hubert letten. Die komt met 0-1 achter, maar knokt zich terug, en gaat er uiteindelijk met een 3-1 winst vandoor.

Dan gaan we maar weer eens wachten. Ik verwacht dat ik nog de laatste kwartfinale moet spelen, maar niks hoor. Jupiler na jupiler verdwijnt voordat we toch maar eens informeren. Daar blijkt dat ik nog steeds op baan 7 sta te gooien. Dus niet. Ik had weer eens een vrijlot en mijn 1e rondepartij blijkt weer meteen de kwartfinale te zijn. Ach ja, je moet als organisatie toch wat verzinnen om de C-licentie avondvullend te maken.

De halve finales dan. Ik hoefde niet als gedacht tegen Hubert, maar moet tegen Mark (De Sjorsies). Hubert wordt dan aan Melvin (De Sport) gekoppeld, de finale van de vorige keer. Ik kom toch vrij gemakkelijk op 3-0 voor omdat tegenstander geen triples raakt. Dan kansen via dubbel 12, 6 en 3, maar maak het niet af. Het wordt 3-1. En dan lopen de triples even makkelijk voor Mark, en het wordt 3-2. Dan ga ik weer goed gooien en komt hij niet meer in mijn buurt. Het wordt 4-2. Snel over naar Hubert die ook al begonnen was. Hij heeft 180 gegooid en komt makkelijk op 1-0. Tweede leg 1 kans op dubbel 16 vanaf 76, Melvin heeft maar 1 pijl op tops nodig om er 1-1 van te maken. Hubert staat niet lekker te gooien maar komt toch op 2-1 door een paar sterke beurten. Daarna loopt Hubert achter de feiten aan, gooit niet sterk genoeg. Melvin blijft uitlopen, door de triples te blijven raken. Hubert mist nog enkele kansjes op een all-Rabbit-final. Het wordt uiteindelijk 2-4.

Dan is het dus aan mij om Melvin een halt toe te roepen. Bull gooien verlies ik. Melvin gooit een goede 1e leg en wint deze. Leg 2 ben ik beter. Dubbel duurt even. Melvin zet weg, en ik krijg nog 3 pijltjes, waarvan de laatste gelukkig in de dubbel 10 valt. 1-1. Leg 2 is het Melvin die weer beter begint. Dan kom ik in 1x bij door ook een 180 te gooien. Melvin heeft nog initiatief, maar blijft op 40 over. Ik krijg een kans vanaf 74. Via 14-20-D20 is het 2-1. Dan ga ik door. Via T19-D12 is het ook 3-1. Leg 5 gaan we gewoon lekker door. Kans om 106 te shotten mis ik nipt op de dubbel 16. Maar de beurt erna is het met 1 pijl raak en win ik de 3e editie de C-licentie single SLDL toernooien.

De top 3 blijft ongemeen spannend. En zonder nog een toernooi te hoeven spelen, kunnen Hubert en ik in de top 3 blijven. Ik kom als het goed is nu samen met Melvin op 1, gevolgd door Hubert op 2 punten. Maar het laatste toernooi dat op 30-april gespeeld zou worden is volgens berichtgeving op de SLDL-site nog niet vastgesteld op een datum. Nadere berichten zal ik wel op de site plaatsen.

Nu een weekje carnaval. Donderdag geen training. De week erna hebben we Bad Company 1 uit. Het nu op de voorlaatste plaats staande team pakte in Banholt een punt af van The Rabbits, dus we moeten vooral zorgen daar de volle 2 punten te pakken om de strijd bovenin niet te verliezen.

© Tim